Avís

Aquest bloc queda definitivament tancat per raó que els alumnes que en feien ús, promocionen a Cicle Mitjà.
Si voleu tenir noticíes del nou bloc de Cicle Inicial del curs 2007-08, cliqueu aquí

Blog de Dora

dilluns, 5 de febrer del 2007

Amb les paraules caçador, piscina i cirerer escriu un text

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Una vegada, en un dens i profund bosc, va crèixer un petit cirerer que feia cireres. Com que l'arbre es trobava molt sol, va demanar ajuda al mar que tenia a la vora perquè li portés companyia. El mar, que tenia molta aigua, va complaure el cirerer posant-li una piscina al seu voltant. Llavors, el cirerer i la piscina van estar parlant hores i hores, però al cap de molta estona ja no van saber que dir-se, perquè s'ho havien explicat tot, i llavors van creure que aquell bosc on vivien encara no era complert del tot. Per això, van pensar en demanar-li un últim favor al mar. Aquest, que era molt complidor, va decidir enviar-los un caçador perquè els donés una mica de conversa. Però el caçador no sabia parlar, i va començar a fer servir la seva escopeta, i el cirerer i la piscina no es van avorrir mai més perquè s'entretenien observant l'escopeta del caçador.

Anònim ha dit...

El caçador va baixar del cirerer i es va llençar a la piscina.

Comentari al text: Per a obtenir èxits s'han d'assumir riscos...

Anònim ha dit...

Comentari al text 2.

"El caçador va baixar del cirerer" (en sentit metafòric: "va despertar"; "se'n va adonar de la realitat")

"I es va llençar a la piscina" (En sentit figurat: va passar a l'acció, va prendre una decisió i va actuar)...

Com que el caçador el que vol és caçar (se suposa que és el seu principal objectiu) per a aconseguir-ho ha de veure la realitat (baixar del cirerer)i actuar (llençar-se a la piscina).

Per això diem que per a assolir objectius, s'han d'assumir riscos, a través de l'acció...

Anònim ha dit...

Estimats alumnes de la classe de Cicle Incial de la Senyoreta Dora: sóm l'àngels i la neus, i estem col.laborant en el bloc que ha obert la vostra senyoreta. Enviem comentaris de text, llegim el bloc cada dia, i a més, ens agraden molt els vostres escrits i els vostres dibuixos. Nosaltres no hem vist mai l'obra de teatre de "El soldadet de plom". A vosaltres us va agradar?
Bueno, esperem que les nostres aportacions us serveixin per continuar aprenent, i esperem que la senyoreta Dora ens pugui contestar algun dia.

Anònim ha dit...

hi havia una vegada un caçador que va sortir de casa i es va trobar un cirerer n'e va agafant unes quantes i caminant caminant es va trovaruna piscina i finalment va acavar banyanse a la piscina